E-sportelever tog hem SM-brons

RONNEBY/JÖNKÖPING Artikeln publicerades
Jacob Anjou, Kalle Gunnarsson, Johan Karlsson, Johannes Foleby och Sebastian Amilon tillsammans med de stolta handledarna Mathias Nilsson och Martin Johansson.
Foto:Jens Svensson
Jacob Anjou, Kalle Gunnarsson, Johan Karlsson, Johannes Foleby och Sebastian Amilon tillsammans med de stolta handledarna Mathias Nilsson och Martin Johansson.

E-sporteleverna på Knut Hahn tillhör eliten i Sverige. Vid det stora speleventet Dreamhack kämpade de sig till en tredjeplats i konkurrens med gymnasieskolor från runt om i landet.

I helgen satte sig Knut Hahn-eleverna framför datorerna på Dreamhack i Jönköping för att göra upp med de bästa gymnasieskolorna i landet när det gäller spelet Counter-strike. Handledaren Martin Johansson konstaterar att det var mycket känslor inblandade. En stor scen och en stor publik innebar en press som spelarna inte är vana vid.

Martin Johansson är imponerad av hur grabbarna hanterade framträdandet i ett så stort sammanhang.

– Det här är fantastiskt roligt, säger han om elevernas framgångar.

Vad betyder en sådan här insats?

– Det betyder jättemycket att få ett SM-brons. Det kom fram en talangscout och pratade med vår coach och gratulerade grabbarna. Det här är en möjlighet att visa upp sig och det finns många "viktiga" människor där.

– Är man sugen på att satsa är det här varumärkesbyggande.

Martin Johansson berättar att killarnas agerande när de förlorade renderade mycket beröm. De uppträdde sportsligt och gratulerade vinnarna, något som gör dem till goda ambassadörer för skolan.

– De fick mycket beröm av dem som höll i det.

Martin Johansson berättar att killarna fått blodad tand av framgången i de stora sammanhangen. Siktet är nu inställt på Dreamhack nästa sommar då eleverna hoppas knipa förstaplatsen.

– De sa att de skulle köra stenhårt fram tills dess.