unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Efter 104 år – traditionell julfest ställs in

I över 100 år har det bjudits in till julfest i Kallinge folkets hus den 6 januari. Men på grund av corona bryts nu den mångåriga traditionen.
Julfesten brukar locka mellan 100 och 150 barn och vuxna varje år.
Julfesten brukar locka mellan 100 och 150 barn och vuxna varje år.
Foto: Mattias Mattisson

Den årliga julfesten, som traditionsenligt hålls på trettondagen, brukar dra fullt hus när både stora och små, föräldrar, far- och morföräldrar, barn och barnbarn samlas i Folkets hus för att dansa ut julen.

Men den 6 januari 2021 blir det varken sång, ringdans, chokladhjul, fiskdamm eller besök av tomten.

Under fredagen meddelade Jan-Erik Andersson, ordförande folkets hus-föreningen i Kallinge, att den omtyckta julfesten ställs in.

– Vi vågar inte chansa. Förra månaden hade vi tankar på att vi skulle genomföra den, men som det ser ut nu så går det inte med tanke på corona.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Så efter 104 år blir det ett uppehåll och så får vi försöka planera för 2022 i stället.

Han säger till Sydöstran att det är med stor sorg de måste ställa in.

– Det känns inte bra, det är jättetråkigt. Det brukar vara runt 100 barn här och vi vet att julfesten betyder mycket för så många. Men samtidigt vill vi inte ställa till det och medverka till att smittspridningen ökar.