1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Delar av förskola totalförstörd i branden

Påtorps förskola hade delar av sin verksamhet i det nu nerbrunna huset på Folkparksvägen. De barn som vanligtvis går på förskolan får nu plats på Skogsgårdens förskola i stället.
Foto: Andreas Blomlöf

Som följd av branden på Folkparksvägen tvingas två förskolor i närheten att vara stängda på grund av rökutvecklingen.

Den ena förskolan, Påtorps förskola, ligger bara 20 meter därifrån. Men en av förskolans avdelningar låg i bottenplan i den nu totalförstörda fastigheten. Ett 20-tal barn är drabbade.

Enligt kris- och säkerhetshandläggare Per Drysén kkontaktades föräldrar till berörda barn tidigt under tisdagsmorgonen – och de flesta valde att hålla barnen hemma efter det inträffade.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Påtorps förskola kommer även fortsättningsvis att hålla stängt, åtminstone under de kommande veckorna. I stället hänvisas berörda föräldrar att lämna sina barn på Skogsgårdens förskola, en liten bit därifrån.

– På måndag inleds den stora semesterperioden och då skulle förskoleplatserna ändå samordnas. Så de som vanligtvis har sina barn på Påtorps förskola kan man redan nu lämna sina barn på Skogsgårdens förskola.

Hur det blir efter semestern återstår att se.