GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ett steg närmare veterinärklinik

Marken är inte förorenad i sådan omfattning att det stoppar planerna på en veterinärklinik i Ronnebys gamla läkarstation.
Ronneby • Publicerad 15 februari 2018
Ronnebys gamla läkarstation ska förvandlas till veterinärklinik.
Ronnebys gamla läkarstation ska förvandlas till veterinärklinik.Foto: Jens Svensson

Det meddelar konsultföretaget WSP som nu har sammanställt resultatet av den markundersökning som genomfördes i kvarteret Axel, i förra månaden.

Anledningen till undersökningen är att det tidigare har funnits ett garveri på platsen, vilket kan innebära att gifter finns i jordlagren.

Men nu ger alltså WSP klartecken till den etablering av en veterinärklinik som planeras i den gamla läkarstationen.

”Utifrån undersökningens resultat bedöms den planerade markanvändningen kunna bedrivas utan oacceptabla risker utan att några åtgärder vidtas”, skriver företaget i sin rapport.

Som Sydöstran berättat är det Ronneby Veterinärklinik som har köpt byggnaden och planerar att flytta sin verksamhet dit. Flytten kan ske under 2018.

Jens SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.