GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HUNDraåringen tackar för blomsterplantering

Svenska Brukshundsklubben tackade under onsdagen Ronneby kommun för uppmärksamheten de fått i samband med årets blomsterplantering vid Tingshuset.
Ronneby • Publicerad 27 juni 2018
11 500 plantor har skapat årets HUNDraårings motiv. Från vänster. Carina Olsson, Jerker Brorsson, Magnus Widén, Roger Fredriksson, Rolf Weiffert, Göte Karlsson, Sannie Widén
11 500 plantor har skapat årets HUNDraårings motiv. Från vänster. Carina Olsson, Jerker Brorsson, Magnus Widén, Roger Fredriksson, Rolf Weiffert, Göte Karlsson, Sannie Widén

Under onsdagen träffades representanter från Svenska Brukshundsklubben och Ronneby kommun framför blomsterplanteringen vid tingshuset som i år kallas HUNDraåringen. För att visa sin tacksamhet och uppskattning till Ronneby kommun lämnade man vid lunchtid över en symbolisk gåva, i form av en jubileumsvimpel och tröjor.

– Det är hedersamt att få den uppmärksamheten i samband med vårt 100-års firande, säger Rolf Weiffert, förbundsordförande för Svenska Brukshundsklubben.

Rolf Weiffert tackar kommunen för engagemang och uppmärksamhet i samband med 100 års jubileet.
Rolf Weiffert tackar kommunen för engagemang och uppmärksamhet i samband med 100 års jubileet.

Trädgårdsarkitekten Per Höglund, ansvarig för årets motiv meddelade att en av anledningarna till valet av motivet var hundens betydelse för människan under lång tid. Både bland annat som räddningshund, polis och sällskap.

Svenska Brukshundsklubben är en rikstäckande ideell förening som firar sitt hundraårsjubileum i olika lokala event hela året. Höjdpunkten under jubileumsåret sker i augusti i Ronneby med det största Hund SM som föreningen någonsin arrangerat. Tidigare år har de olika tävlingsgrenarna anordnats på olika orter men första gången kommer nu alla grenar att hållas samtidigt under fem dagar runt om i Blekinge. Ronneby Brunn blir huvudarena och knutpunkt under mästerskapsdagarna.

Arrangörerna räknar med runt 400 av de bästa elitekipagen i Sverige kommer att tävla, och förväntar sig 20 000 besökare under eventet som går av stapeln 22-26 augusti.

Ewa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.