GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Identitetsstöld på sociala medier

Ronneby • Publicerad 1 september 2020
Någon kapade kvinnans profilbild och skapade ett nytt konto i hennes namn där personen utgav sig för att vara den 18-åriga kvinnan.
Någon kapade kvinnans profilbild och skapade ett nytt konto i hennes namn där personen utgav sig för att vara den 18-åriga kvinnan.Foto: Karly Domb Sadof

En 18-årig kvinna i Ronneby kommun har anmält att någon har öppnat ett Instagramkonto i hennes namn. På kontot person utgett sig för att vara den 18-åriga kvinnan och lagt ut bilder på henne samt skrivit nedvärderande ord.

– Någon har hämtat bilder från kvinnans eget konto och lagt upp på det fejkade kontot, säger Marie-Louise Petersson, polisen Ronneby.

Händelsen är polisanmäld och rubricerad som förtal och olovlig identitetsanvändning.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.