Knut Hahn siktar mot toppen

Ronneby Artikeln publicerades
Jacob Anjou, Kalle Gunnarsson, Johan Karlsson, Johannes Foleby och Sebastian Amilon kan ta hem Skol-SM i e-spor till Knut Hahnsskolan i Ronneby.
Foto:Jens Svensson
Jacob Anjou, Kalle Gunnarsson, Johan Karlsson, Johannes Foleby och Sebastian Amilon kan ta hem Skol-SM i e-spor till Knut Hahnsskolan i Ronneby.

Lokalderbyt i kvartsfinalen slutade med seger för Knut Hahn.

Nu laddar gymnasieskolans e-sportlag för finalspelet i Gymnasiecupen under jätteeventet Dreamhack.

Obesegrade i gruppspelet. Seger i såväl åttondels- som kvartsfinal - i den sistnämnda över lokalrivalen Törnströmska i Karlskrona. Och därmed klara för finalspelet i Gymnasiecupen, som kan jämföras med Skol-SM i e-sport. Det går bra nu för Team Knut Hahn.

– Det fanns en viss osäkerhet när vi bildade laget, flera av oss brukar inte spela ihop annars. Men det har fungerat perfekt, säger lagkapten Kalle Gunnarsson.

E-sport är det alltså som gäller och specialidrotten, för att jämföra, heter krigsspelet Counterstrike. Träningsdosen är, minst sagt, omfattande.

– På helgerna kan det bli uppemot tolv timmar, säger Kalle Gunnarsson.

Stolta som tuppar över framgångarna är handledarna på Knut Hahns e-sportkurs, Martin Johansson och Mathias Nilsson. Bara ett och ett halvt år efter kursstarten - som första skola i Blekinge - har Knut Hahn ett lag i finalspel i en prestigefylld nationell tävling.

– Semifinalen är vår största framgång hittills. Det är så roligt att se hur killarna har utvecklats och växt samman till ett lag. De kompletterar varandra bra, alla har särskilda egenskaper som gynnar laget, säger Martin Johansson.

En viktig styrka är förmågan att komma tillbaka, enligt handledaren.

– De har "comebackat" stort under en match i Gymnasiecupen, de låg under med 14-5 men vände till seger med 14-16. Kändes extra bra då motståndarna började småhåna våra killar när de hade en stor ledning, säger Johansson.

Team Knut Hahn går in i semifinalspelet i samband med Dreamhack - en av världens största sammankomster för e-sportfantaster - i Jönköping i början av december.

– Jag känner att vi har en bra chans att ta oss till final. Vi ska ge allt, säger Kalle Gunnarsson.