GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Douglas laddar för final i Talang

Mot åtta andra finalister i Talang tävlar på fredag magikern Douglas Nordenbelt om en halv miljon kronor.
– Allt måste sitta, säger magikern om fredagens nummer.
SÖLVESBORG • Publicerad 13 mars 2018 • Uppdaterad 13 mars 2018
Douglas har hållit på med magi i över elva år.
Douglas har hållit på med magi i över elva år.
Foto: Karin Ferneborg

– Jag är så otroligt glad och rörd över allt stöd jag har fått från folk här i Sölvesborg och Bromölla. Det har varit helt fantastiskt, säger finalisten Douglas Nordenbelt.

Douglas vänner har klätt hela ytterdörren med gratulationer.
Douglas vänner har klätt hela ytterdörren med gratulationer.
Foto: Karin Ferneborg

Hur laddar du inför fredagens final?

– Jag går igenom mitt trick. Dock har jag aldrig kört tricket som helhet innan. Jag har bara ungefär två minuter på fredag, men jag hoppas få samma stöd som förra gången från tv-tittarna. Numret måste ha en tvist, men den måste ske när tittarna inte förväntar sig det. Det är viktigt med själva snacket och manus. Allt måste sitta.

Vad gör du för en halv miljon kronor om du vinner?

– Då vill jag sätta upp en egen show och åka på turné. Det är en kostsam investeringen men det skulle vara häftigt.

Omkring 10 000 personer gick på audition för Talang 2018. Av detta har alltså nio personer plockats ut till fredagens direktsända final. Det var en oenig jury som efter hans audition röstade fram Douglas. I semifinalen gjorde han succé. "Om du inte går till final, då blir jag riktigt förbannad” sa Alexander Bard efter Douglas semifinalnummer.

– Numret satt klockrent och det gick precis som jag hade tänkt, summerar Douglas.

Douglas har hållit på med trolleri i elva och ett halvt år och arbetat heltid som magiker sedan 2015.

Douglas berättar att hans telefon svämmat över av lyckönskningar efter semifinalnumret.

– Det är så sjukt peppande och roligt.

En av de som hört av sig efter programmet är magikern Peter Brynolf, från duon ”Brynolf och Ljung”. Han skrev ”tänker inte säga grattis för jag tycker inte det passar när du jobbat så hårt för att ta dig dit, det är inte en gratisvinst direkt”.

– Det går inte en dag utan att jag tänker på trolleri. Men det ligger många timmar, över 10 000, bakom det. Jag har fått många goda råd av Peter Brynolf och det är såklart jag tar åt mig, säger han.

Har semifinalen öppnat många dörrar för dig?

– Det är svårt att säga nu men det är jätteroligt att jag blivit etablerad. Jag har bland annat fått en reklamförfrågning, berättar Douglas.

Över 810 000 tittare hade programmet med Douglas audition. Och semifinalen hade nästan en miljon. Hur nervöst var det att trolla i direktsänd tv?

– Jag var jättenervös innan jag gick upp på scen, men när jag väl stod där så lättade det. Jag var så pass säker på mitt nummer. Men en detalj som går fel kan paja hela numret så det är ju speciellt.

Är du fortfarande magiker om 10 år?

– Ja, det är jag.

På fredag, klockan 20 i TV4, direktsänds finalen.

Karin FerneborgSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.