GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gammalt blir nytt – loppis allt mer populärt

Antalet sölvesborgare som säljer saker på loppis har blivit mångdubbelt fler de senaste tio åren. Nu öppnar en ny loppis med start lördagen den 6 oktober.
SÖLVESBORG • Publicerad 6 oktober 2018
Mona Karlsson och Lotta Sörensen är initiativtagarna till den nya loppisen som ska hållas en gång månaden på Folkets hus.
Mona Karlsson och Lotta Sörensen är initiativtagarna till den nya loppisen som ska hållas en gång månaden på Folkets hus.Foto: Jörgen Klinthage

Det är Mona Karlsson och Lotta Sörensen som tagit initiativet.

– Tanken är att ha en loppis första lördagen i varje månad och vi har hyrt in oss på Folkets hus, säger Lotta Sörensen.

Varför just lördag?

– Vi inte att man passar på att åka runt på flera loppisar när man ändå är igång och lördag är då en perfekt dag, säger hon.

Alla som är intresserade kan boka ett bord för hundra kronor under loppisen.

Lions har sedan många år en väl inarbetad loppis som drar väldigt mycket folk och det finns även fler.- finns det verkligen behov av fler?

– Ja, det tror vi. Jag tror att folk har mycket i källare och vindar som de gärna skulle vilja sälja. Så visst finns det ett behov., säger Lotta Sörensen.

Mona Karlsson och Lotta Sörensen att det också finns en social dimension i loppisar som man inte får glömma.

– Vi har en tanke att även försöka ha olika teman som exempelvis barnloppis, säger Mona Karlsson.

Jörgen KlinthageSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.