unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Inbrottstjuvar kom undan efter polisjakt – ”Stal ett värdeskåp”

Strax före klocka fyra på onsdagsmorgonen bröt sig tre personer sig in i Matöppet i Hällevik. En polispatrull var snabbt på plats och tog upp jakten efter de flyende tjuvarna i en Audi.
Natten till onsdag stals ett värdeskåp från Matöppet Hällevik. Ännu är ingen gripen för inbrottet.
Natten till onsdag stals ett värdeskåp från Matöppet Hällevik. Ännu är ingen gripen för inbrottet.
Foto: Jörgen Klinthage

Jakten fortsatte mot Sölvesborg och flera polispatruller anslöt. Biljakten fortsatte genom centrala Sölvesborg, men tjuvarna lyckades dock smita undan polisbilarna.

– Gärningsmännen fick vid inbrottet med sig en form av värdeskåp, säger Patric Fors på polisens ledningscentral i Malmö.

Butiken var avspärrad hela morgonen medan polisen genomförde en kriminalteknisk undersökning.

Vid 11-tiden kunde butiken öppna igen.

En anmälan om grov stöld genom inbrott är upprättad.

Polisen söker vittnesuppgifter och uppgifter kan lämnas på tel. 11414.

Sölvesborg har under den senaste veckan drabbats av en rad inbrott och inbrottsförsök. I onsdags förra veckan utsattes under samma natt både Hästtorgsgrillen och Lasses kiosk och grill för inbrottsförsök. Inget rapporterades dock stulit.

I torsdags utsattes en rad bilar som stod parkerade på bland annat Järnvägsgatan för inbrott och strax före klockan halv sex på lördagsmorgonen som larmet gick på före detta polishuset där miljöförbundet har sina lokaler. Tjuvarna skrämdes dock från platsen när larmet gick och grannar vaknade.

Ingen är ännu gripen för inbrottet i Hällevik under onsdagen. Inre befäl i Karlskrona, Magnus Hansson, kunde vid fyratiden på onsdagseftermiddagen inte säga något mer.

– Läget är oförändrat, jag har inget mer att lämna i nuläget, säger han.

För två år sedan utsattes Matöppet för inbrott. Den gången krossade tjuvarna först ett fönster och skruvade sedan metodiskt bort ett galler.

En vecka senare utfördes en fräck upp mot Listermacken i Mjällby som var över på mindre än tre minuter. Inbrottet fångades upp av butikens övervakningskameror inträffade klockan 04.17 på lördagsmorgonen, fick väktare larm om ett pågående inbrott på Listermacken. Väktaren var snabbt på plats och de båda inbrottstjuvarna gick till attack mot väktarbilen och vandaliserade den med olika tillhyggen.