unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Knivman bröt sig in i villor – kamera avslöjade honom

Den mörkklädde man med uppdragen huva och joggingbyxor som natten mot den 23 augusti i år tog sig in i flera villor utan att stjäla något är nu identifierad.
Kameran på bilden har inget med övervakningskameran i texten att göra.
Kameran på bilden har inget med övervakningskameran i texten att göra.
Foto: Henrik Montgomery/TT

– Vi har kunnat identifiera honom genom kamerabilder som togs i samband med att han olovligen tog sig in i en villa, säger kriminalinspektör Bengt Jeppsson till Sydöstran.

Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i Sölvesborg.

Det var under en och samma helg i slutet av augusti i år som tre liknande fall inträffade rum i Sölvesborg. Polisen trodde initialt att det inte rörde sig om inbrott, utan någon som vill skrämmas.

Hos en av de familjer som fick besök vaknade en kvinna av att en okänd man stod och klappade henne på kinden. Eftersom tillvägagångssättet och signalementet överensstämde så var polisen tidigt inne på att det rörde sig om samma gärningsperson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

I en av bostäderna vaknade familjen av att det några minuter innan klockan sex på morgonen stod en mörkklädd man med uppdragen huva inne i deras vardagsrum på väg ut genom altandörren. Polis med hund var snabbt på plats och kunde säkra spår.

Det är oklart hur mannen lyckats ta sig in i bostäderna. Hemmen har varit låsta, men på något sätt har han berett sig tillträde till husen.

I en Facebookgrupp för Sölvesborg berättade en av de drabbade om skräckupplevelsen som inträffade i helgen.

Inget ska vid de olika tillfällena ha stulits. Brottsrubriceringen är hemfridsbrott.

Den nu identifierade mannen är den samme man som i december i fjol i Mjällby bröt sig in hos ett äldre par och lade sig för att sova jämte mannen huset.

Kvinnan trodde att det var maken, som sov på nedervåningen, som hade vaknat.

När kvinnan klev in i mannens sovrum och tände lampan såg hon en främmande man som låg bredvid hennes make i sängen. I handen håller denne en kniv som hon uppskattar till att vara 20-30 centimeter lång.

Den okände mannen rusade sedan ut genom altandörren, som stod öppen. Kvar på golvet bredvid sängen låg parets bärbara dator. Kort därefter hördes en rivstart och mannen försvann i parets bil, som stått parkerad utanför.

Bilen påträffas senare av polis bara en och en halv kilometer bort, övergiven och nerkörd i ett dike. Kort därefter påträffar en polispatrull en man i 30-årsåldern som misstänks vara den som brutit sig in i parets hus i försök att stjäla bland annat den bärbara datorn.