1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kärleksfull hyllning till Sven-Ingvars

Dansbandet Sven-Ingvars låtskatt står i centrum för Lukas Wägbos och Pelle Holmbergs turné.
Inför ett fullsatt Duvan bjöd Lukas Wägbo och Pelle Holmberg på en bit svensk låtskatt med dansbandsikonerna Sven-Ingvars.
Foto: Jörgen Klinthage

– Vi ska åka runt till alla äldreboenden och öppen verksamhet, säger Lukas Wägbo, musiker och aktivitetssamordnare inom omsorgsförvaltningen.

Först ut var Duvan och under en dryg halvtimme spelade man en rad av Sven-Ingvars klassiker inför en fullsatt matsal. Runt 70-tal personer hade mött upp. Senare fick Ängsgården och Falkalyckan besök. Denna vecka har turnén fortsatt till Slottsgården, Svalans mötesplats, Tärnan och Gerbogården.

Varför har ni valt just Sven-Ingvars låtar?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det är en bit svensk musikhistoria och de var stora på 1960-talet och gjorde comeback på 1990-talet, säger Lukas Wägbo.

Sven-Ingvars bildades 1956 och gruppen ett kombinerad pop- och rockband med starka influenser av folkvisor. Bandet har även verkat som dansband.

De har haft 54 låtar på Svensktoppen, vunnit en grammis, fått utmärkelser och valts in i Swedish Music Hall of Fame. Sven-Erik Magnusson frontade bandet fram till sin bortgång 2017 och idag har sonen Oscar tagit över mikrofonen som fortsätter förvalta låtskatten.

Lions i Sölvesborg har sponsrat musikern Pelle Holmbergs medverkan under turnén.