Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyla får kanoner att gå varma

Nu går snökanonerna i Vångabacken för fullt. För att uppnå ett önskat snötäcke på femtio centimeter i hela anläggningen tar det cirka fem dygn med snötillverkning. Allt beroende av temperaturen i luft och vatten samt hur torr luften är. Så nu håller vi tummarna.
Nu går snökanonerna för fullt i Vångabacken.
Nu går snökanonerna för fullt i Vångabacken.
Foto: Vånga slalomförening

Snötillverkningen i Vångabacken kan ske från cirka minus två grader. Ju kallare desto mera snö kan produceras.

Vångabergets slalomklubb grundades 1980, mitt under Stenmarks glansdagar. Med sina 132 m fallhöjd och längsta nedfart 660 m finns här skidåkning för såväl nybörjaren som mera erfarna utförsåkare.

Föreningen har under de senaste åren gjort stora investeringar, men trots investeringarna är man i dag helt fri från lån.

Ett tiotal skidlärare är på ideell basis sysselsatta med skidskolan. Vångabacken är den enda utförsbacke som drivs och ägs ideellt av en förening i Sverige. Ett 150-tal medlemmar i föreningen lägger ner åtskilliga timmar i backen.

Vångabacken är av SLAO (Sveriges skidanläggningars organisation) en av tre nominerade till Årets skidanläggning 2017. Vem som vinner blir klart i maj.

Läs mer