GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nytt industriområden planeras i Nogersund

Ett nio hektar stort industriområde har tagits fram av kommunen.
NOGERSUND • Publicerad 8 mars 2018
Nio hektar ny företagsmark har tagits fram av kommunen i Nogersund. Totalt omfattar hela det nya planområdet 15 hektar.
Nio hektar ny företagsmark har tagits fram av kommunen i Nogersund. Totalt omfattar hela det nya planområdet 15 hektar.Foto: Sölvesborgs kommun

– Bakgrunden till att vi tar fram planen är att det finns ett tryck på mer industrimark i kommunen, säger byggnadsnämndens ordförande Hillevi Colliander (S),

Behovet av en ny detaljplan för ett nytt företagsområde växte ursprungligen fram i samband med att det behövdes akut mark då den havsbaserade vindkraftparken skulle byggas.

Är det fortfarande lika aktuellt med ny industrimark i Nogersund nu efter det att inte blev något av planerna på en havsbaserad vindkraftspark?

– Ja, det finns ett par företag som framfört ett intresse att etablera sig och det behövs en tomtberedskap för industriverksamhet i Nogersund, säger Hillevi Colliander.

Området närmast havet är bebyggd och hårdgjord med asfalterade ytor. I det nordvästra området finns rester av en nedlagd minkfarm. Det har för två år sedan gjorts en miljöteknisk undersökning i syfte att identifiera eventuella föroreningar. Den samlade bedömningen är att föroreningarna i området är begränsade.

Däremot finns det en långbensgroda som kommunen varit tvungen att ta hänsyn av. En mur ska byggas för att sätta stopp för grodorna, så att de inte hoppar ut i trafiken.

Arbetet med den nya planen startades redan 2010. Nu är förslaget alltså färdigt och ska även godkännas i kommunfullmäktige.

Jörgen KlinthageSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.