”Ingen trodde att det här skulle bli lätt”

Karlskrona HK missade den första matchbollen i direktkvalet till SHL.
– Det är bäst av sju matcher som gäller. Ingen trodde att det här skulle bli lätt, säger KHK-backen Cory Murphy efter 1–3-förlusten mot Timrå IK.
Karlskrona • Publicerad 2 april 2018 • Uppdaterad 3 april 2018

Här saknas innehåll

Karlskrona HK hade spelat till sig en 3–1-ledning i SHL-kvalet och hade första chansen att säkra fortsatt spel i SHL på måndagskvällen.

Och det såg bra ut för KHK som spelade bra hockey under två perioder. Då hade KHK öst puckar mot Henrik Haukeland i Timråkassen. Haukeland stod dock på huvudet denna kväll.

Under matchens första 40 minuter hade KHK 34 skott mot Haukeland. Timrå hade skjutit sju. Karlskrona HK hade kontroll på spelet även om Timrå vid en del tillfällen hade en del långa anfall så var det KHK som var det spelförande laget och som skapade flest och hetast chanser.

Ändå var ställningen 1–1 efter de två första perioderna.

– Det var kanske våra bästa perioder i matchserien, menar KHK-backen Mattias Karlsson som också fick se KHK ha två puckar som tog i målramen genom Marcus Paulsson och Kristoffer Söder.

Men KHK-initiativet försvann i den tredje. KHK-spelarna blev lite passiva och då gjorde Timrå två mål på en minut ganska tidigt i perioden.

– Vi slutade åka skridskor och slog av lite på takten, säger Karlsson.

– Kanske att Timråspelarna blev lite mer desperata än vi. De var tvungna att vinna, säger backen Cory Murphy.

Tränaren Ove Molin tog timeout efter 1–3-målet, men KHK kunde inte resa sig. Dessutom fick jakten på mål sig en rejäl smäll när Murphy åkte ut två plus två minuter för hög klubba tolv minuter i den sista perioden.

KHK missade att slå in den första matchbollen och Timrå reducerade till 3–2 i matcher. Fast KHK får en ny chans att säkra spel i SHL även nästa säsong på onsdag. Då är det match i Timrå.

– Det är först till fyra. Det är slutspelsmatcher för oss, säger Karlsson.

Murphy vill se KHK spela lika bra som under de två första perioderna även i Timrå – med en skillnad.

– Vi ska göra fler mål, säger han med ett snett leende.

Powerplayspelet såg hyfsat ut, men det kan bli bättre.