unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

KHK tog en rättvis och viktig seger mot Skellefteå – Ledin provtränar

Karlskrona HK vann med 3–1 över Skellefteå och tog tre viktiga poäng i botten av SHL.
Segern grundlades i den andra perioden.
Nu kommer Per Ledin att provspel med klubben under veckan.

Första perioden präglades av ett relativt högt tempo där hemmalaget skapade de bästa lägena. Morten Madsen hade ett bra läge mitt i slottet. Sedan var det unge Linus Karlsson, som fick kliva in från start, som hade två bra chanser framför mål, men avsluten hade mer att önska.

Skellefteå ville spela med ett högt tempo och fick till en del långa byten. Men Johannes Jönsson spelade stabilt längst bak.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

KHK fick verkligen utdelning i inledningen på den andra perioden. Joachim Rohdin tog ett snabbt skott som letade sig in mellan benen på Joni Ortio.

Foto: MAGNUS LEJHALL

Det dröjde inte länge förrän tvåan satt där också. Ett mönsteranfall där Carl Persson satte pucken i nät. 3–0 kom av bara farten när Joseph Jonsson sprätte upp pucken i krysset.

Gästerna ökade sedan på trycket och hade lägen. När bara 22 sekunder återstod av perioden kom snöpligt 3–1-målet.

quote
Vi får se vilken form han står i. Han ska få chansen att visa upp sig

Slutperioden blev ett enda långt krig där KHK stod upp fantastiskt bra. Morten Madsen missade ett rent friläge innan Joakim Lindström prickade ribban i jakten på en reducering.

Lagen drog på sig utvisningar på slutet och Saik tog ut målvakten med två minuter kvar att spela. Sex mot tre blev det de sista 30 sekunderna, men KHK höll undan och vann rättvist.

Per Ledin.
Per Ledin.
Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Efter matchen stod det klart att 39-årige Per Ledin kommer att provträna med Karlskrona HK under uppehållet.

– I den här situationen som vi befinner i så har vi valt att ta in Per Ledin under uppehållet för att se om han kan tillför gruppen något. En spelare som står för mycket energi, säger Ove Molin, tränare i KHK.

Ledin har varit klubblös den här säsongen. Nu får han ett try-out kontrakt.

– Vi får se vilken form han står i. Han ska få chansen att visa upp sig.