Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Andersson: Frisk Zlatan får ny chans i VM-kvalet

Janne Andersson medverkade i TV4-programmet "Tilde" på fredagskvällen.
Där pratade herrlandslagets förbundskapten bland annat om hat på sociala medier – och Zlatan Ibrahimovics medverkan i VM-kvalet.
Fotboll • Publicerad 23 juli 2021
Janne Andersson. Arkivbild.
Janne Andersson. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Zlatan Ibrahimovic missade som bekant EM. Efter att ha imponerat i sin landslagscomeback i mars tvingade en skada 39-åringen att avstå sommarens stora fotbollsmästerskap.

I höst stundar fortsättningen av VM-kvalet där hemmamatchen mot Spanien den 2 september står först på schemat. I "Tilde" fick Janne Andersson frågan om Zlatan Ibrahimovic kommer att finnas med i nästa landslagstrupp.

Annons

– Är han hel och frisk, spelar och vill vara med så kommer jag att ta ut honom. Han var med i mars och tillförde mycket. Känner han fortfarande som han gjorde i samlingen i mars och inför EM kommer han att vara med. Men vi får se, jag ska prata med honom i lugn och ro, säger Andersson.

"Små människor"

Ett annat ämne som avverkades var hat på sociala medier – något som var ett stort ämne under fotbolls-EM. Bland annat efter att Marcus Berg fick utstå hot och hat på sociala medier efter gruppspelsmatchen mot Spanien, liksom den engelska landslagstrion Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka som missade sina straffar för England i EM-finalen mot Italien.

Något som fick Andersson att ryta ifrån.

– Hade de inte skrivit all skit om de här engelska spelarna eller Marcus Berg så hade de skrivit skit om någon annan. Det är små människor som ger sig på andra. Jag brukar säga till dem att inte ta det personligt för det är människor som bara hatar och kommer att fortsätta att hata. Sedan är det tråkigt och förfärligt att det får ske i offentlighetens namn på något sätt, säger Andersson.

Hyllades av trion

Andersson fick även videohälsningar av Mikael Lustig, Marcus Berg och Sebastian Larsson som alla valde att sluta i landslaget efter EM. Hälsningar som gjorde förbundskaptenen rörd.

– Jag kommer sakna dem, jag kommer sakna dem mycket. Lite smårörd blir jag, vad snälla de är.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons