Aubameyang bröt måltorka i Arsenals kross

Inte ett mål i Premier League sedan den 23 februari – men mot Norwich fick Arsenals anfallsstjärna Pierre-Emerick Aubameyang äntligen näta igen.
31-åringen slog till två gånger om i en bekväm 4–0-seger hemma på Emirates Stadium.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2020
Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang visade upp sina akrobatiska färdigheter efter ett av sina två mål hemma mot Norwich.Foto: Richard Heathcote/AP/TT

Det första målet var en riktig bjudning från gästernas målvakt Tim Krul. I den 33:e minuten tappade nederländaren bollen till Aubameyang efter en misslyckad fint, varpå anfallaren enkelt kunde rulla in 1–0.

Schweizaren Granit Xhaka ökade kort senare på till 2–0 – framspelad av Aubameyang som även tryckte in 3–0 i den andra halvleken.

Sista ordet fick dock det portugisiska nyförvärvet Cedric Soares som fastställde slutresultatet till 4–0, detta efter att ha blivit inbytt i sin första match för "Gunners" sedan flytten från Southampton.

Trepoängaren gör att Arsenal går förbi rivalen Tottenham som ny sjua i Premier League, dock med en match mer spelad.

En klar seger blev det även för Newcastle, på 13:e plats, som vann med 4–1 borta mot Bournemouth med svenske landslagsmannen Emil Krafth i backlinjen.

Högre upp i tabellen tappade Leicester viktiga poäng borta mot Everton. På Goodison Park vann hemmalaget med 2–1. Chelsea hade därmed möjligheten att gå upp som ny trea vid seger mot West Ham, men föll med 2–3 efter att hemmalagets Andrij Jarmolenko avgjort i 89:e och är kvar som fyra.