Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fans kastade bengaler – "handfull" skadade

Det allsvenska toppmötet mellan Malmö FF och AIK följdes av stökigheter på läktarna. I tv-bilderna från Discovery+ syntes hur ett par brinnande bengaler kastades mellan olika supportergrupperingar.
En "handfull" MFF-anställda ska ha skadats, uppger klubbens vd Niclas Carlnén.
Fotboll • Publicerad 27 oktober 2021
Det blev stökigt efter det allsvenska toppmötet i Malmö.
Det blev stökigt efter det allsvenska toppmötet i Malmö.Foto: Anders Bjurö/TT

– Det är en handfull skadade, men jag vill inte säga någon exakt siffra. Det är inte mer än en handfull i alla fall, säger han.

Carlnén kan inte kort efter matchen uppge om alla skadades i samband med just oroligheterna efter matchen, men det mesta talar för det.

Annons

– Jag uppfattar det inte som att de är så allvarligt skadade. Det är inte så att det är någon som har fått en transport härifrån, säger Carlnén och fortsätter:

– Vi får titta på de filmer som finns, sedan blir det en polisanmälan på det som har hänt och sedan får polisens utredning ta det vidare.

Oroligheterna kommer efter en höst där läget har varit spänt mellan supportrar och polisen, som har kritiserats för sina arbetsmetoder och den så kallade villkorstrappan.

– Det är inte bra för något. Varken att bengaler flyger i luften på det viset som de gjorde eller den situationen som uppstår när vi vill ha trygga och säkra arrangemang. Det här är precis motsatsen till det, så jag skulle vilja säga att det är riktigt, riktigt, riktigt dåligt, säger Niclas Carlnén.

Efter att polisen gripit in lugnade det ner sig på läktarna i Malmö och fansen sågs lämna arenan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons