1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Big M” en av många färgstarka profiler i Karlskrona IK

I morgon kör vi i gång en reportageserie om Karlskrona IK:s lag från säsongen 1978–1979 och laget som höll på att ta sig till kvalserien till elitserien.
Karlskrona IK var en förening som på många sätt berörde och väckte känslor.
Här en liten försmak på reportageserien i form av en djupdykning i sportens gamla bildarkiv från år som inte bara rör säsongen 1978–1979.
Vad minns du? Kommentera i fältet nedan eller mejla oss på sporten@bltsydostran.se.
Bernt Lindgren, till vänster, och Lars-Göran Sirbäck tittar med roade blickar på när Bengt Magnusson laddar in med en prilla någon gång inför en match i Wämöhallen. Magnusson, ”Big M” kallad, kom från Skellefteå och spelade ett par säsonger i Karlskrona IK och var enligt samstämmiga uppgifter en färgstark profil. Bernt Lindgren värvades från Lejonet i Landskrona.Lindgren har en son, Rasmus, som nu spelar i BK Häcken och som dessutom har varit utlandsproffs i tre olika klubbar.
Foto: BLT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Minns du spelarna och ledarna?

Minns du bilderna?

Vilka minnen har du av Karlskrona IK och spelarna? Vad betydde spelarna för dig? Vad betydde Karlskrona IK för dig? Minns du haussen runt matcherna i Wämöhallen och hur svårt det kunde vara att få tag i en biljett.

Kommentera gärna bilderna och de minnen du har från saker som rör Karlskrona IK och tiden runt sent 1970-tal och tidigt 1980-tal, eller för all del också andra år eller säsonger.

Den finska trion Risto Kerminen, Timo Lahtinen och Harri Rindell.
Backjätten Nisse Jonsson med gipsat vänsterben. Vad var orsaken till skadan?
Målvaktsjätten som blev Classe med allt och alla. Claes-Göran Åström kom ursprungligen från Bjästa. Han spelade nio säsonger i Tingsryds AIF innan han värvades till Karlskrona IK och blev en älskad och aktad person. Åström avslutade hockeykarriären med att spela en säsong i Krif Hockey.
Bekanta namn? Från vänster: Per-Olof Hjelm, Leif Fransson, Carl-Axel Forsmark, Krister Pettersson och Nisse Jonsson.
Börje Ulwebäck.
Ingen kunde fira ett mål med lika stor glädje som Håkan Loob.
Sammanhanget oklart, men Ulf Lundell tycks vara en husgud för Dan Weinberger.
En hett hockeyderby i Wämöhallen mellan Karlskrona IK och Olofströms IK från oktober 1992. Vad kommer du ihåg från just den här matchen?
Dan Weinberger firar.
Kapten Göran Svan och Lars-Göran Sirbäck.
Ostmästaren Nisse Jonsson. Varför Jonsson hamnat i ostbutiken vid det här specifika tillfället förtäljer inte historien. Kanske att någon minns bättre?
Göran Svan och hans långa specialklubba. Vad har vi på Svan och den långa klubban som var varje motståndarforwards mardröm?
Classe Åström i sin klassiska ansiktsmask. Var det just den här varianten av mask som följde Classe genom åren i Karlskrona IK, vem sitter på fakta om Classes mask?
Tunga ledarnamn i Karlskrona IK. Från vänster: Helge Lundahl, John-Åke Åkesson, Carl-Axel Åkesson och Jan Svensson. Vad hade KIK varit utan sina ledare?
Sommaren 1988. Håkan Loob är på tillfälligt besök i Karlskrona för att tillsammans med sin Karlskronafödda hustru besöka nära och kära. Ivriga autografjägare håller sig förstås framme för att få en autograf. Vilka är de unga autografjägarna? Gissningsvis steg Håkan Loobs autograf i värde ganska snabbt eftersom Loob några månader senare, våren 1989, blev Stanley Cup-mästare med sitt Calgary ­Flames innan han valde att flytta hem till Sverige för gott.
Foto: Bengt Pettersson
Karlskrona IK:s ordförande Bo Hjelm och … ja, vem är egentligen mannen som Hjelm skakar hand med?