Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Broberg slog banrekord – leder överlägset

Kristoffer Broberg spelar sitt livs golf.
Eller vad sägs om det här utgångsläget inför sista rundan på Cromvoirt i Dutch Open:
Svensken är åtta (!) slag före dansken Marcus Helligkilde efter banrekordet på 61 slag.
Golf • Publicerad 18 september 2021
Kristoffer Broberg leder Dutch Open överlägset inför söndagens fjärde och sista runda. Arkivbild.
Kristoffer Broberg leder Dutch Open överlägset inför söndagens fjärde och sista runda. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Broberg, 35, har en seger på Europatouren bakom sig, BMW Masters i Shanghai. Men det var i november 2015. I stället för att närma sig – och måhända slå sig in i – världseliten kom skadorna.

Den ena efter den andra. Det var ryggen eller höften, eller båda – med långa skadeuppehåll som konsekvens. En lyckad operation i Göteborg fick bort roten till allt ont.

"Ser varenda linje"

Annons

Ett besök hos optikern nyligen och ny lins i höger öga gör att Broberg är så gott som nyrenoverad.

– Det rullar bara på och jag ser varenda linje. Golf är lätt när det är så. Jag har kämpat hela året med mitt spel och min puttning, säger Broberg till Europatourens hemsida.

Nu mår han bra.

Nu ser han ordentligt.

Nu spelar han bättre golf än någonsin.

Den inledande rundan i Cromvoirt betydde 68 slag att skriva in på scorekortet. En stark start. Nästa promenad gav 64 slag, fler leenden och plötslig uppmärksamhet.

Ta ett slag i taget

Men det skulle bli ännu skojigare. Broberg lekte med banan under lördagen. Eller vad sägs om tio birdies och en eagle? Enda plumpen var en bogey på nionde hålet. Inför det sista hålet hade en ny eagle gett honom 59 slag – en dröm för alla golfare.

Broberg slog en drive rakt i en bunker och fick nöja sig med ett par, 61 slag för dagen och totalt 23 slag under banans par.

– Jag tänkte inte på 59 eftersom jag inte gillar det där utslaget och jag har haft problem hela året med mitt utslag, säger han till Europatourens hemsida.

18 hål återstår till karriärens andra titel på touren.

– Jag ska bara ta ett slag i taget. Jag kommer att titta på resultaten för att se vad killarna gör men bara spela mitt eget spel. Hålla det enkelt, säger Broberg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons