Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brynäs poängdrottningar sänkte Leksand

Brynäs 8–2-seger mot Leksand fick effekt både här och där.
Gävlelaget klänger sig tack vare trepoängaren fast som etta i SDHL-tabellen – och Katerina Mrazova och Lara Stalder toppar seriens poängliga.
Ishockey • Publicerad 25 november 2020
Katerina Mrazova och Lara Stalder i en match med Brynäs förra säsongen. Arkivbild.
Katerina Mrazova och Lara Stalder i en match med Brynäs förra säsongen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det var ingen skräll att Brynäs körde över Leksand i klassikermötet och det var inte heller någon stor överraskning att poängdrottningarna Katerina Mrazova och Lara Stalder hade var sitt finger med i spelet på isen.

Både tjeckiska Mrazova och schweiziska Stalder hann göra mål redan i första perioden och efter 20 spelade minuter var matchen i praktiken avgjord – Brynäs ledde med 4–0.

Annons

Katerina Mrazova gjorde två mål och två assist och toppar därmed SDHL:s poängliga på 42 poäng (19+23), lika många som Lara Stalder (17+25), som stod för två mål och tre assist mot Leksand.

Brynäs har spelat 19 matcher och har 48 poäng, två fler än tabelltvåan Luleå som har en match mindre spelad. Norrbottningarna fick slita något hårdare för sin seger hemma mot Modo, men efter en mållös förstaperiod vann Luleå odiskutabelt med 3–0 efter 53–20 i skottstatistik.

Målskyttar: Josefine Persson, Pernilla Forsgren och Vivi Vainikka.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons