Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eriksen utskriven – hälsade på landslaget

Christian Eriksen har blivit utskriven från Rigshospitalet efter att ha fått en hjärtstartare inopererad.
Innan hemfärd besökte han sina landslagskamrater på den danska EM-basen i Helsingör.
"Operationen har gått bra och jag mår efter omständigheterna bra", säger han.
Fotboll • Publicerad 18 juni 2021
Danmarks Christian Eriksen drabbades av ett hjärtstopp i lördagens EM-premiär mot Finland på Parken i Köpenhamn. Arkivbild.
Danmarks Christian Eriksen drabbades av ett hjärtstopp i lördagens EM-premiär mot Finland på Parken i Köpenhamn. Arkivbild.Foto: Friedemann Vogel/Pool/AP/TT

Beskedet att den 29-årige danske stjärnmittfältaren fått lämna Rigshospitalet kom sex dagar efter att han drabbats av ett hjärtstopp i Danmarks EM-premiär mot Finland (0–1) på Parken i Köpenhamn. Eriksen lämnade sjukhuset, som bara ligger omkring 500 meter från fotbollsarenan, efter att bland annat ha fått en hjärtstartare, så kallad ICD, inopererad.

"Christian Eriksen har i dag genomgått en lyckad operation och blivit utskriven från Rigshospitalet. I dag besökte han också landslaget i Helsingör – därifrån kommer han att åka hem och spendera tid med sin familj", skriver det danska fotbollsförbundet i ett uttalande på Twitter.

Annons

I samma uttalande skickar Eriksen en hälsning.

"Tack för det massiva stödet – det har varit otroligt, både att se och att känna. Operationen har gått bra och jag mår efter omständigheterna bra. Det var väldigt fint att se killarna igen efter den fantastiska matchen de spelade i går (1–2 mot Belgien). Det behöver inte sägas, jag kommer att heja på dem på måndag mot Ryssland."

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons