Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Coronakrisen sår tvivel hos F1-stjärnan

Formel 1 • Publicerad 24 maj 2020
Lewis Hamilton. Arkivbild.
Lewis Hamilton. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Sexfaldige formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton erkänner att han under coronakrisen haft stunder då han tvekat om sin fortsättning i sporten.

– Jag har dagar när jag vaknat upp och känt mig groggy och inte alls motiverad att träna. Känt att "vart är vi på väg? Vad händer? Ska jag fortsätta med racingen?", säger 35-åringen i en video från sitt Mercedes-stall.

Annons

– Jag har tänkt alla de där olika sakerna, och sedan, efter några timmar: "Jäklar, jag älskar det jag gör! Hur kan jag ens tvivla på att fortsätta?".

Hamilton siktar denna säsong på att tangera Michael Schumachers rekord på sju VM-titlar, men frågan är när F1-cirkusen kan dra i gång. Hittills har tio deltävlingar ställts in eller flyttats och säsongen kommer tidigast att starta den 5 juli i Österrike.

– Mentalt handlar det om att känna sig nöjd över sig själv. Om man inte kan bli bättre och växa under den här tiden så vad ska man då göra? Då kastar du bara bort din tid, säger britten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons