Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inga mål i toppmötet – se matchen i repris

I schack heter det remi.
På fotbollsspråk betyder det 0–0.
Precis så blev fallet mellan Ronneby BK och Nättraby GoIF.
Fotboll • Publicerad 25 juni 2019 • Uppdaterad 26 juni 2019
Hjalmar Ekström ställer upp för en farlig frispark i slutskedet av Ronnebys möte mot Nättraby. Bollen räddades via en benparad av Lowe Heilert i gästernas mål.
Hjalmar Ekström ställer upp för en farlig frispark i slutskedet av Ronnebys möte mot Nättraby. Bollen räddades via en benparad av Lowe Heilert i gästernas mål.
Fotboll, division 4

Ronneby BK–Nättraby GoIF 0–0

Mötet i den extremt jämna toppstriden snuvade liksom publiken på konfekten. Det blev inte den nerv och underhållning som kunde förväntas på förhand.

– Jag tror att värmen betydde mycket, säger Nättrabys rutinerade Fredrik Nordbäck.

Annons

– Man orkade helt enkelt inte ta samma löpningar som i vanliga fall.

Uttalandet äger sin riktighet. Årets varmaste dag, och kväll, bjöd spelarna på en utmaning.

Chansmässigt var det en jämn historia. Varsin möjlighet i den första halvleken följdes av några fler i den efterföljande diton. Då tänker vi närmast på RBK-kaptenen Hjalmar Ekströms frispark från straffområdeslinjen som räddades av Nättrabykeepern Lowe Heilert via en snygg benparad samt de gultröjades fyra raka hörnor i slutskedet av matchen som också kunde ha resulterat i mål.

– Jag är inte bitter för det oavgjorda resultatet. Det var en hyfsad kamp och det blev nog rättvist, även om det inte finns någon rättvisa inom fotbollen, säger Ronnebytränaren Pär Ekström och fortsätter:

– De stängde oss centralt, men då hade vi kanterna i stället. Vi fick inte riktigt till det, löpningarna var för otydliga.

Nättrabytränaren Henrik Brander:

– Vi visar attityd, är ett spelande lag och jag tycker att vi försöker mer. Men så var det den sista tredjedelen igen, säger han och tänker på lagets oförmåga att sätta dit bollen.

För den som vill bilda sig en egen uppfattning rekommenderar vi reprisen från matchen, som vi direktsände, här ovan.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons