Det inledande målet brukar betyda en hel del i SHL.
Inte för Karlskrona HK.
Skellefteå vände 0–1 till 4–1 och vann till slut säkert med 4–2.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2018
Skelleftås Henrik Hetta i torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Skellefteå AIK och Karlskrona HK i Skellefteå Kraft Arena.Foto: Robert Granström/TT

Det gav den sjätte raka förlusten för jumbolaget som, på grund av Rögles seger mot Mora under torsdagskvällen, halkar allt mer efter i bottenstriden.

Lördagens hemmamatch mot just Mora blir därför av stor betydelse. Kan KHK haka på, eller är de fast i bottenträsket med besked?

Sett till insatsen mot Skellefteå finns det ett visst hopp. Laget spelade inledningsvis ett stabilt bortaspel och tack vare Carl Perssons mål, i powerplay, tändes det en glimma av hopp.

– Vi kom ut som ett lag och krigade som sjutton. Vi fick till en helhet och gjorde rätt saker, säger Ove Molin.

Den känslan bestod inte. Den släcktes brutalt av Joakim Lindström och Emil Djuse som hann med varsitt mål innan den första perioden var över. KHK hängde inte med i svängarna när hemmalagets förstakedja med nämnde Lindström, Oskar Möller (som satte 3–1) och Pär Lindholm, med ett förflutet i Karlskrona, fick fart på skridskorna. OS-trion manglade KHK.

– De där killarna straffar oss. De var skoningslösa, säger KHK-tränaren.

Mål nummer fyra kom efter knappt sju minuters spel av den andra perioden och matchen kändes avgjord.

Joachim Rohdins 4–2 kunde ha varit början på en vändning – speciellt om Joel Kellman hade lyckats med sitt friläge som han bjöds efter att ha lämnat utvisningsbåset, men laget verkade inte ha orken, eller kunnandet, att komma förbi ett smart spelande Skellefteå.

Spänningsmomentet var noll i 18 av den tredje periodens 20 minuter. Först i slutskedet fick SHL-jumbon till en del chanser, men Gustaf Lindvall och hemmaförsvaret höll tätt.

– Vi försökte och försökte. Jag tror att vi hade behövt ett powerplay för att komma vidare. Nu rann det bara i från oss i stället.

Hur besviken är du?

– Det handlar om att vinna. Poängen kommer både som nummer och nummer två och sedan kommer prestationen. Efter den här matchen kan vi i varje fall titta varandra i ögonen och säga att vi försökte.

– Prestationen snuddar vid det vi gjorde mot Linköping och Växjö, fortsätter Ove Molin.

Karlskrona HK hinner med en fysträning på fredagsförmiddagen innan man vänder åter mot NKT Arena och lägger allt fokus på lördagsmatchen mot Mora.