Straffseger för KHK – Lundberg avgjorde

Karlskrona HK visade moral när laget vände och vann med 2–1 efter straffar borta mot Rögle.
Men det blev dyrköpta poäng då backen Henrik Nilsson kan missa resten av säsongen.
Ängelholm • Publicerad 27 januari 2018

Det var i slutet av matchen som KHK-backen fick ett skott mitt på handen. Efter matchen var han kraftigt bandagerad och fick köras till sjukhuset.

– Det ser inte så bra ut, säger tränaren Ove Molin, utan att ha de bästa läkarkunskaperna i bagaget.

Förutom en kamp i 65 minuter plus straffar så hände det flera situationer som fick Molin att gå i taket.

I den första perioden trodde de allra flesta att Konstantin Komareks puck hade letat sig in över mållinjen. Domarna på isen hade inte sett något, men på repriserna som rullades upp tycktes det som pucken klart var över mållinjen.

– På de bilder jag har sett och som vår målvaktstränare kunde ta del av så tycker vi att den är klart över linjen. Jag skulle verkligen vilja se en bild som säger att den inte är inne. Jag tycker det känns märkligt.

Rögle var klassen bättre i den andra perioden och fick ganska så lätt peta in 1–0.

– Andra perioden är vi inte alls med. Men vi kommer tillbaka och får ner energin på dem. Vi blev bättre och bättre.

Akim Aliu, KHK:s senaste nyförvärv, var ständigt i centrum. Förutom två utvisningar så fick han i förlängningen fem minuter för ha åkt över Rögles målvakt.

– Det känns konstigt att han kan få fem minuter där han inte har kontroll på pucken. Två minuter är det, men inte mer.

Aliu är inte riktigt som alla andra backar i KHK. Han gör gärna en dragning extra.

– I bland får vi ta ett andetag extra ute i båset. Offensivt är han farlig och vi kommer nog få se mer av det framöver, säger Molin.

Backkollegan Daniel Gunnarsson var en av lagets främsta spelare mot Rögle. Han fick se Joel Kellman kvittera i den tredje perioden.

– Det kändes som Rögle tappade fart och vi kunde äga mer puck. Avslutningen på matchen var väldigt bra. Grymt skönt att vi fick vinna, säger Gunnarsson.

Det krävdes sju straffar innan Emil Lundberg kunde överlista målvakten Ville Kolppanen i Rögle. Dessförinnan hade lagen gjort varsitt mål där Joel Kellman kliniskt satte sin straff i nättaket.