Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Häcken: Mästarklubben kan läggas ned

Svenska mästarklubben Göteborgs FC kan läggas ned om BK Häckens medlemmar röstar nej till ett övertagande.
Det framkom när Häcken hade ett digitalt medlemsforum, skriver
Fotboll • Publicerad 21 januari 2021
Från SM-guld till nedläggning? Det varnar företrädare för Häcken om det extra årsmötet inte röstar för ett övertagande. Arkivbild.
Från SM-guld till nedläggning? Det varnar företrädare för Häcken om det extra årsmötet inte röstar för ett övertagande. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den 27 januari håller Häcken extra årsmöte där klubbens styrelse lagt fram förslaget att klubben ska överta svenska dammästarna Göteborgs FC:s verksamhet.

I kväll hade Häcken ett digitalt medlemsforum där medlemmarna fick ställa frågor i ämnet.

Annons

En var vad som händer om Häckens medlemmar röstar nej till styrelsens förslag. Klubbchefen Marcus Jodin:

– Jag vet inte om jag vill spekulera i det. Det är klart att det kanske finns någon utväg i att IFK Göteborg hittar någon lösning, men inte efter det som har skett nu och att GFC också har deklarerat att de ser oss som den klubben som kan göra det här på riktigt. Då ser jag tyvärr att utgången förmodligen blir en nedläggning, det är väl det jag ser, säger han till GP.

Svenska mästarlaget Göteborg FC meddelade i slutet av december att klubben lägger ned verksamheten, bara en tid efter att klubben vunnit sitt första SM-guld. Men dramat tog en ny vändning på nyårsafton när man efter ett möte med spelarna meddelade att det, trots allt, skulle bli spel i damallsvenskan 2021.

Dock med förhoppningen om att en etablerad herrföreningen skulle ta över verksamheten. Där är Häcken den enda Göteborgsklubb som visat aktivt intresse.

Robin Heed, ordförande i Häckens supporterklubb Getingarna, säger till DN att han tror på en jämn omröstning vid det extra årsmötet:

– Jag skulle säga att det är 50–50 att det blir av.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons