Sport

Här är HIF:s femte nyförvärv

Karlskrona Artikeln publicerades
Viktor Ahlstrand ny i HIF  Karlskrona.
Viktor Ahlstrand ny i HIF Karlskrona.

HIF Karlskrona bygger en trupp som ska vara med i toppen av allsvenskan.

I den satsningen har föreningen gjort klart med en ny mittnia, Hammarbys Viktor Ahlstrand.

– Det känns superkul, det här blir riktigt bra. HIF erbjuder fantastiska möjligheter att träna hårt och utvecklas, vilket är fokus för mig, säger 22-årige Viktor Ahlstrand i ett pressmeddelande.

I helgen var Viktor Ahlstrand på besök i Karlskrona och han gillade vad han såg.

I dag är det klart att den duktige mittnian är klar för två år i HIF Karlskrona.

– Vi ville ha Ahlstrand oavsett vilken serie vi skulle tillhöra. Det är en värvning vi är extremt nöjda med. Han är en spelartyp vi saknade förra året och som kommer att få en stor roll hos oss. En framtida publikfavorit, säger Mikael Sandström i HIF Karlskronas sportgrupp.

Viktor Ahlstrand är fostrad i Hammarby och har, förutom fyra år i Göteborg och handbollsgymnasiet, på seniornivå alltid tillhört de grönvita från söder.

– Det var givetvis ett svårt beslut att lämna Bajen, men erbjudandet från HIF Karlskrona var för bra för att tacka nej till. Att Robert ”Knirr” Andersson tränar klubben var en del i erbjudandet, han jobbar helt efter min filosofi. Känns spännande med klubbens satsning på unga spelare som vill utvecklas och då kommer säkert Tobbe Karlssons intåg i klubben bidra. Han har gjort resan jag vill göra, säger Viktor Ahlstrand.

Ahlstrand beskrivs som en spelskicklig mittnia som både har genombrott och skott som anfallsvapen.

– Viktor vill hit och vara med på resan tillbaka till handbollsligan. Återtåget fick en lokförare, avslutar Mikael Sandström.

Kontraktet är skrivet på två år och börjar gälla den 1 juli.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.