Sport

Ilestedt och Bayern vann i premiären

Fotboll Artikeln publicerades
Amanda Ilestedt.
Foto: /TT
Amanda Ilestedt.

Sölvesborgstjejen Amanda Ilestedt fick en bra start i sin första ligamatch som Bayern Münchenspelare.

Landslagsförsvararen, som i somras anslöt till den tyska storklubben från Turbine Potsdam, spelade hela matchen när fjolårets Bundesligatvåa startade säsongen med att slå Freiburg med 3–1.

Bayern Münchens Jovana Damnjanovic inledde målskyttet i den första halvleken innan tyskan Linda Dallmann fixade tre poäng till storklubben med sina två mål i den andra halvleken.

Bayern München har inför säsongen tappat svenska stjärnan Fridolina Rolfö, som i stället spelar i Wolfsburg tillsammans med Hedvig Lindahl. Wolfsburg inleder Bundesligasäsongen på söndag.

Amanda Ilestedt spelade hela matchen när Bayern München slog Freiburg i Bundesligapremiären. (TT)

 

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.