Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inget CL-avancemang för Krasnodars svenskar

Redan efter fyra matcher är det klart att Krasnodar inte går vidare i Champions League. Svensklagets hemmamöte med Sevilla slutade med en 1–2-förlust.
Fotboll • Publicerad 24 november 2020
Marcus Berg (till höger) under matchen mot Sevilla.
Marcus Berg (till höger) under matchen mot Sevilla.Foto: AP/TT

Krasnodar debuterar i den europeiska klubbfotbollens finrum den här säsongen och än så länge är Champions League-kostymen en aning för stor. Det knappa nederlaget mot Sevilla är visserligen inget att skämmas över – spanjorerna avgjorde genom Munir El Haddadi i sista tilläggsminuten – men det hade krävts seger för att hålla hoppet om åttondelsfinal vid liv.

De tre landslagssvenskarna Kristoffer Olsson, Viktor Claesson och Marcus Berg fanns alla i startelvan när Sevilla ordnade en drömstart på sitt Rysslandsbesök. Ett inlägg studsade ut till Ivan Rakitic, som med högerfoten klippte in 1–0 på halvvolley redan i fjärde minuten.

Annons

Kvitteringen i 56:e minuten hade en blågul passningsfot när Olsson hittade Wanderson, vars skott styrdes i nät via två Sevillaspelare. Halvvägs in i andra halvlek hade både Olsson och Berg spelat klart och lite senare plockades även Claesson av banan.

Ett svensklöst Krasnodar jagade sedan ett segermål utan framgång och i stället kunde Sevilla avgöra sent. När Chelsea samtidigt bortaslog Rennes med 2–1, efter segermål av Olivier Giroud på tilläggstid, innebar det att grupp E redan är avgjord i toppen.

Chelsea och Sevilla är klara för Champions Leagues åttondelsfinaler i vår, medan Krasnodar och Rennes gör upp om tredjeplatsen som ger vidare spel i Europa League. Lagen möts i Krasnodar nästa vecka och vid hemmaseger säkrar svensktrions klubb avancemanget.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons