Sport

Kellman: ”Den känslan går inte att förbereda sig på”

Karlskrona Artikeln publicerades

Karlskrona HK förbereder sig för en verklighet i hockeyallsvenskan.

För centern Joel Kellman fortsätter SHL-resan, nu i Brynäs.

– Det är en konstig och tudelad känsla, säger hemmasonen som knappt kan sätta ord på känslorna efter fredagens tunga förlust.

Det brukar vara snabba ryck inom hockeyn och Joel Kellmans nya klubbadress blev klar i rekordfart efter Karlskrona HK:s tunga degradering till allsvenskan i fredags kväll.

– Det har gått väldigt snabbt, det var ett antal klubbar som hörde av sig men jag fick en bra känsla av Brynäs som var den klubb där helheten kändes bäst, säger Joel Kellman.

Att bekantingen, sportchef Stefan Bengtzén, finns i Gävleklubben underlättade valet.

– Jag kom bra överens med honom under den korta tid han var i Karlskrona och eftersom min prio ett var spel i SHL så känns det väldigt bra att ha hamnat i en klubb som vill vara med och slåss i toppen i Sverige.

Joel Kellman lämnar Karlskrona HK.
Foto: BO AKESSON
Joel Kellman lämnar Karlskrona HK.

Så här kommenterar Bengtzén värvningen i ett pressmeddelande:

– Joel är en väldigt bra center, han har presterat bra i Karlskrona där han de senaste tre säsongerna absolut varit en av de bästa i truppen. Vi ser 23-årige Joel som ett mycket bra och spännande nyförvärv till vår trupp inför de två kommande säsongerna.

Joel Kellman, som den här säsongen gjorde 34 poäng (15 mål) på 51 matcher, har varit något av en publikfavorit i NKT Arena.

Att lämna hemstaden och moderklubben görs inte i en handvändning, inte ens för en hockeystjärna.

– Det känns väldigt konstigt, jag har varit här i fyra och ett halvt år, jag hade kontrakt på ytterligare två säsonger och att åka ur SHL fanns inte med i tankarna.

Beskriv känslan efter fredagens förlust.

– Efteråt så var det bara tomhet, en oerhört tung känsla, det är det fortfarande. Jag tror att det kommer att sitta i lång tid framöver. Det var inte så här jag ville avsluta i Karlskrona.

Just svårigheten att göra mål, som i sjunde kvalmatchen mot Timrå, så har det sett ut under hela säsongen?

– Kommer man sist i serien efter 52 omgångar så kanske det är därför.

– Visst har tanken slagit mig att vi skulle kunna åka ut mot Timrå. Men känslan, och den tomhet som kom, det går inte att beskriva eller alls förbereda sig på.

Därför är det med vemod men samtidigt en glädje att en ny SHL-klubb är klar.

Flytten till Gävle blir om några veckor.

– Det är skönt att ha klart med nästa säsong redan nu, kanske kan det hjälpa mig att blicka framåt lite snabbare, säger Joel Kellman, hemmasonen som lyfter mot nya utmaningar.

Kontraktet med Brynäs löper över två år.