GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Landslagets okända fest – innan coronautbrottet

Ett stort coronautbrott drabbade det svenska damlandslaget i alpint strax efter årsskiftet.
Detta efter en tidigare okänd nyårsfest där både aktiva och ledare deltagit, skriver SVT.
Alpint • Publicerad 27 januari 2022
Svenska damlandslaget i alpint hade nyårsfest. Arkivbild.
Svenska damlandslaget i alpint hade nyårsfest. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Inför världscupslalomen i Zagreb den 4 januari laddade stora delar av det alpina damlandslaget upp i österrikiska Obdach.

Däremot kom bara fyra svenska åkare start i Zagreb på grund av att resten hade smittats av covid-19.

Nu har SVT avslöjat den tidigare okända detaljen om att landslaget – och ledarna – kort innan utbrottet deltagit i en nyårsfest. Detta efter att ha tagit del av bilder och videoklipp från festen.

– Det var musik, alkohol, dans och det skålades för det nya året, säger Magdalena Fjällström som deltog på festen, till SVT.

Hon avslutade sin aktiva karriär för ungefär en vecka sedan och riktade då hård kritik mot förbundet.

– Det är en skandal att vi gör så, det är sinnessjukt oproffsigt att vi har nyårsfest. Vi hade ingen distans, vi hängde precis som vanligt, säger Fjällström, som i efterhand tycker att det var olämpligt.

Per Jonsson var en av landslagsledarna som var med på festen, och enligt SVT syntes han på bilder och videoklipp efter klockan 23.

Till SVT säger Jonsson att det inte har varit fest utan att det rört sig om en middag och musikquiz.

– Vi satt i ett stort rum, och om det sen var några som fortsatte efter det vet faktiskt inte jag. Men det enda som var officiellt var musikquizdelen, och då satt alla väldigt långt ifrån varandra.

Alpina landslagschefen Lars Melin ska inte ha känt till hur det gått på landslagets nyårsfest innan han konfronterades med uppgifterna från SVT.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.