KHK klappade igenom i tredje perioden

Karlskrona HK förlorade tredje perioden mot HV71 med 5–1.
– Det är lätt att kasta ur sig något känslomässigt just nu, säger KHK-tränaren Ove Molin.
Publicerad 4 januari 2018

Vis av erfarenhet valde Molin att vakta sin tunga där han stod i det inre av NKT Arena och skulle försöka förklara 2–6-förlusten mot HV71.

Det var en utmanande uppgift.

– Jag kan väl säga att jag är besviken, men känslorna får inte styra utåt sett. Vi är en grupp som vinner och förlorar tillsammans. Jag har sagt till spelarna vad jag tyckte i omklädningsrummet. Resten tar jag på fredagsträningen när jag och mina tränarkollegor hunnit analysera lite bättre.

Och inte blir Molins situation bättre av att Örebro tog poäng och att Mora vann. Just nu har Karlskrona HK tre poäng upp till säker mark.

Molin har onekligen lite att fundera över.

– Så kan det vara. Vi gick från senaste matchen mot Linköping, den kanske mest konsekventa insatsen vi gjort, till det här. Det är inte vanligt att vi släpper till så mycket chanser som vi gjorde.

Målmässigt såg det bra ut efter två perioder.

Mattias Guter kvitterade till 1–1 i powerplay.

Då hade Guter ändå kostat på sig lyxen att bränna en straff minuten innan kvitteringen.

– Straffen ska jag bara sätta, säger Guter.

Två snabba HV-mål i tredje perioden gjorde att slaget såg förlorat ut, men Guter gav Karlskrona HK nytt hopp med sin reducering.

– Det är alltid skönt att göra mål, men tyvärr gjorde HV71 för lätta mål på oss.

2–4 kom efter 11.26.

Lawrence Pilut satte 2–5 i tom bur efter 17.19 och mindre än en minut senare gjorde Victor Ejdsell 2–6.

– Det rann i väg på slutet, säger Guter med tom blick.

Guter sätter ord på det många av de 3 390, en ny undermålig publiksiffra, såg.

– Vi gav bort pucken för lätt. Försvarsspelet var inte speciellt bra.

Ove Molin:

– Vi kom inte upp i intensitet och vi förlorade för många närkamper. Det var Johannes Jönsson som höll oss kvar i matchen.

Efter Guters reducering till 2–3 hade KHK ett par riktigt vassa chanser, men någon kvittering kom aldrig.

I stället rann det i väg och slutminuterna såg inställningsmässigt inte bra ut.