Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ledaren missar OS – ännu ovisst för laget

Olympiskt • Publicerad 27 januari 2022
Sveriges Oskar Eriksson inväntar provsvar, efter att en av landslagsledarna stoppats från OS på grund av smitta. Arkivbild.
Sveriges Oskar Eriksson inväntar provsvar, efter att en av landslagsledarna stoppats från OS på grund av smitta. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

En ledare för det svenska OS-laget i mixeddubbel i curling har nu uppvisat två positiva covid-19-testsvar och stoppas därför från OS, skriver Värmlands Folkblad.

Nu väntar laget som består av Oskar Eriksson (som även är en del av lag Edin) och Almida de Val, vars OS-resa redan blivit uppskjuten, på nya provsvar.

Annons

– Testar någon av dem positivt kommer vi få skicka Isabella Wranå och Rasmus Wranå, säger förbundskapten Maria Prytz, som åker i stället för den smittade ledaren, till tidningen.

Det gäller även om bara en av spelarna testar positivt.

– Lagen tävlar tillsammans, förbereder sig tillsammans. Bara byta ut en spelare är väldigt svårt, säger Prytz.

Erikssons och de Vals provsvar har hittills varit negativa – och nu inväntar man torsdagsmorgonens testresultat för att avgöra om de kan åka till OS eller inte. Testar Eriksson positivt finns det fortfarande en chans att han kan tävla för herrlaget, vars matcher spelas först senare under spelen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons