Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Leksands tuffa start – tredje raka förlusten

Tre matcher, tre förluster.
Fjolårets topplag Leksand har fått en miserabel start på säsongen och Skellefteå kunde trots en tämligen medelmåttig insats vinna med 3–0.
Hemmamålvakten Strauss Mann som bytt av Gustaf Lindvall gjorde en succédebut när han höll nollan i sin allra första SHL-match.
Ishockey • Publicerad 18 september 2021
Adam Mascherin gjorde ett av målen när Skellefteå besegrade Leksand. Arkivbild.
Adam Mascherin gjorde ett av målen när Skellefteå besegrade Leksand. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

– Så klart var det skönt att hålla nollan i debuten men så gjorde också de framför mig ett jättejobb, säger Mann, som kommer direkt från spel på universitetsnivå i USA.

Men han agerade hur lugnt och säkert som helst, motade samtliga 36 skott och firade med den fåtaliga men högljudda publiken efteråt.

Annons

– Härlig publik, så det är klart man vill fira. Annars fokuserade jag bara på att gå ut och tävla så mycket jag kunde. Skönt också att vi kunde studsa tillbaka efter förlusten senast, säger 23-åringen.

Satte defensiven högst

Båda lagen kom från darriga insatser i torsdagens omgång och satte defensiven högst på prioriteringslistan. Framåt skapades inte så mycket, framför allt inte från hemmalagets sida som helt förlitade sig på kontringar. Så brukar det minsann inte se ut i Skellefteå.

Någon match som går till historien var det här definitivt inte. Inget av lagen visade upp något offensivt spel som imponerade, även om Leksand ägde pucken mest och sköt flitigast.

Effektiviteten stod Skellefteå för när man kontrade in samtliga tre mål. På hemmaisen brukar det annars var västerbottningarna som dikterar villkoren.

– Vi kanske inte gör vår bästa match men vi sätter ju chanserna, säger Linus Karlsson, som gjorde matchens första mål när Skellefteå hade en man på utvisningsbänken.

Från miss till fullträff

Skellefteå bröt ett uppspel i mittzonen och Jonathan Johnson kunde utifrån sargen hitta en helt ensam Linus Karlsson mitt framför målet. I ett snarlikt läge i förra matchen gjorde Skellefteås talangfulle nykomling en konstdragning – men missade. Nu satte han helt enkelt upp pucken i krysset bakom säsongsdebuterande Axel Brage i Leksands mål.

– Tänkte att jag får byta fint – och den gick ju hem. Skönt.

Skellefteås båda följande mål såg ut på ungefär samma sätt. Rickard Hugg kom fri i den andra perioden och prickade krysset till 2–0 och Adam Mascherin kontrade in 3–0 när Leksand jagade reducering i den tredje perioden.

Men Leksand kammade noll igen och fjolårets topplag har nu noll poäng efter tre raka förluster.

Vad värre är, spelet såg inte bra ut.

Annons

– Tycker ändå vi är på rätt väg. Vi gör det helt okej i dag men det är nästan skrattretande hur lätt de får sina mål, sånt måste vi få stopp på. Vi släpper till tre frilägen på helt otroliga sätt, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

I nästa omgång väntar Frölunda på bortais. Då måste det bli seger för Leksand annars är krisen ett faktum.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons