Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Burnley bröt Liverpools långa hemmasvit

Det är nästan fyra år sedan senast, men nu har Liverpool åter förlorat en ligamatch på hemmaplan.
Ashley Barnes blev stor hjälte för Burnley när han satte matchens enda mål från straffpunkten.
Fotboll • Publicerad 22 januari 2021
Det vill sig inte för Liverpool för tillfället. Mot Burnley förblev de regerande mästarlaget mållöst – för fjärde matchen i följd.
Det vill sig inte för Liverpool för tillfället. Mot Burnley förblev de regerande mästarlaget mållöst – för fjärde matchen i följd.Foto: Peter Powell/AP

68 matcher – så lång blev den förlustfria sviten på Anfield för Liverpool i Premier League-fotbollen. På torsdagskvällen fick de regerande mästarna nämligen se sig besegrade på hemmaplan – för första gången sedan den 23 april 2017 då Crystal Palace vann med 2–1.

– Vi förlorade en match som ... nästan är omöjlig att förlora men det gjorde vi och det är mitt fel, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp till Sky efter matchen.

Annons

– Vi hade mycket boll, vi skapade många chanser men vi lyckades inte förvalta det. Och så får de en straff. Allison (Becker) säger att han inte rörde honom men jag har inte sett situationen igen.

"Vi tog chansen"

Straffen kom i den 83:e minuten, när gästernas anfallare Ashley Barnes föll över Beckers ben och domaren pekade på straffpunkten. Barnes tog själv hand om straffen och gjorde inget misstag. Liverpool tryckte sedan på för en kvittering, men den kom aldrig.

Klopps kollega i Burnley, Sean Dyche, var mer än nöjd efter matchen.

– Vi möter ett topplag som är bra på att hålla i bollen. Men vi gjorde grovjobbet. Vi är vana vid att jaga boll när vi möter lag som det här och jag sade till spelarna att vi måste ta de chanser vi får. Och vi tog chansen, säger han.

Noll ligamål i år

Liverpool hade chanser att spräcka nollan, bland annat prickade Divock Origi ribban i slutet av den första halvleken. Men närmare än så kom inte de regerande mästarna.

– Vi jobbade hårt med det ville sig inte. Vi tog fel beslut och försökte hitta spelare som inte fanns där och det är mitt jobb att se till att killarna är på rätt positioner, säger Klopp, vars lag faktiskt inte ens har gjort mål i ligan 2021.

Liverpool halkar i och med förlusten ned till fjärde plats i den haltande Premier League-tabellen. Avståndet upp till serieledande Manchester United är nu sex poäng.

Burnley lyfter å sin sida en placering, från 17:e till 16:e.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons