Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lunchen gav 400 000 – Larsson redo att värva

Power Team 2018, en sammanslutning av sponsorer, har beställningen klar till Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson.
– Ge oss en ny forward och fixa SHL-kontraktet.
Under fredagslunchen samlade sponsorerna ihop 400 000 kronor.
Karlskrona • Publicerad 26 januari 2018
Magnus Petersson, Nofatel, har startat ett nytt ”Power Team”. Målsättningen är att värva en ny spelare samt rädda kvar Karlskrona HK i SHL.
Magnus Petersson, Nofatel, har startat ett nytt ”Power Team”. Målsättningen är att värva en ny spelare samt rädda kvar Karlskrona HK i SHL.Foto: Marcus Palmgren

Och en fortsättning följer gällande ekonomin.

– Mitt första mål är att få ihop 30 företag som går in med 25 000 kronor var, säger initiativtagaren Magnus Petersson från Nofatel.

Annons

I samband med en nätverksträff på NKT Arena under fredagslunchen ställde sig 16 företagare upp och meddelade att de går med i räddningsoperationen, något som fick klubbchefen Charlotte Gustavsson att brista ut i glädjetårar.

– Jag har gett mitt ord till Patric att vi ska leverera ihop, säger Petersson som har funnits med vid de två tidigare tillfällena när företagare har gått ihop i ett så kallat ”power team” för att värva spelare.

KHK:s sportchef Patric Larsson är mäkta nöjd med engagemanget och kommer snart att trycka på värvningsknappen.
KHK:s sportchef Patric Larsson är mäkta nöjd med engagemanget och kommer snart att trycka på värvningsknappen.Foto: Marcus Palmgren

Sportchef Larsson, vad händer nu?

– De kommer att jobba vidare med det här och jag vill inte göra något innan jag vet vad det är som gäller, säger Patric Larsson och tänker på hur stor summan eventuellt kommer att bli.

Klart är att det handlar om en riktad satsning. En ny spelare ska in innan transferfönstret stänger den 15 februari.

– Vi får se vad som dyker upp på radarn, men vi har ett spår. Något kommer att hända, så är det. Vi har ju ett hål i truppen nu, säger sportchefen och tänker på Henrik Törnqvists flytt till Linköpings HC häromdagen.

Samtidigt har varken Patric Larsson eller resten av gänget i och runt Karlskrona HK någon aning om hur säsongen kommer att utvecklas.

– Säsongen kan vara till 8 april, men vi är inte där än. Det kommer att hända massa konstigheter längs vägen och det måste truppen vara förberedd på.

Hur viktigt är det att det händer något kring laget?

– Vi måste vara ärliga och säga att det inte kan bli så mycket sämre än vad det var i går. Är man nöjd med det, då är det allvarligt. Och vi är inte nöjda med det!

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons