Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Massfall i Tour de France – Jakobsen i topp

Fabio Jakobsen, från Nederländerna, segrade på andra etappen av Tour de France.
Etappen var 202 kilometer lång och kördes mellan Roskilde och Nyborg.
Cykel • Publicerad 2 juli 2022
Fabio Jakobsen vann etapp två av Tour de France efter en spurtstrid.
Fabio Jakobsen vann etapp två av Tour de France efter en spurtstrid.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau/TT

Med ett par kilometer kvar att cykla inträffade en vurpa i klungan. Det innebar att mångas chans till etappsegern försvann. Däribland förhandsfavoriten till totalsegern, slovenen Tadej Pogacar.

Efter en spurtuppgörelse segrade till slut Fabio Jakobsen före belgaren Wout van Aert och dansken Mads Pedersen. Van Aert är ny totalledare.

Annons

Jakobsens seger var extra speciell eftersom han fick livshotande skador och försattes i konstgjord koma efter en krasch under Polen runt 2020.

– Det har varit en lång resa, steg för steg. En massa personer har hjälpt mig på vägen, det här var för att betala tillbaka till dem, säger Jakobsen efter segern i Discovery+.

Tidigt under etappen bröt sig ett par cyklister loss. Först var de fyra, sedan bara två, dansken Magnus Cort och norrmannen Sven Erik Bystrøm och till slut var det bara norrmannen kvar.

Men etappen avslutades med att cyklisterna skulle ta sig över en för dagen väldigt blåsig Stora Bältbron och strax innan de kom till den var även Byström infångad av klungan med bland annat Jakobsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons