Sport

Mjällby tar till åtgärder – korttidspermitterar personal

fotboll Artikeln publicerades
Mjällby AIF har valt att korttidspermittera spelare och personal under två månader.
Foto: LENA EHRING
Mjällby AIF har valt att korttidspermittera spelare och personal under två månader.

Mjällby AIF tar till åtgärder i den stundande Coronakrisen och korttidspermitterar personal under april och maj månad.

– För oss spelare har det varit en självklarhet att hjälpa till i den situation som nu råder. Hela samhället har en tuff tid framför sig och det finns dem som är betydligt mer drabbade än vi, säger spelaren David Löfquist till klubbens hemsida.

I spåren av Coronapandamin så slår den hårt mot ekonomin i samhället och idrottsklubbarna drabbas lika hårt med uteblivna intäkter.

Nu väljer Mjällby AIF att gå samma väg som många andra föreningar och företag att korttidspermittera personal.

– Vi behöver alla hjälpa till i denna utsatta situation som vi nu hamnat i. Det är en högst osäker tid vi lever i och vi behöver ta höjd för de effekter som Coronapandemin kan få. Vi har haft en mycket god dialog med spelare, ledare och personal som har stor förståelse för den uppkomna situationen och alla vill hjälpa till för att bidra till att hjälpa Mjällby AIF, säger klubbchefen Fredrik Danielsson.

Spelaren David Löfquist är helt inne på föreningens linje i denna ekonomiska krissituation.

– För oss spelare har det varit en självklarhet att hjälpa till i den situation som nu råder. Hela samhället har en tuff tid framför sig och det finns dem som är betydligt mer drabbade än vi. Vi i Mjällby AIF har i flera år slitit hårt för att komma dit vi är och vi tänker inte låta Corona ta detta ifrån oss. Tillsammans hjälps vi åt för att vi snart ska spela allsvensk fotboll på Strandvallen igen, säger Löfquist.

Klubben jobbar hela tiden framåt för att skapa nya intäkter. Även nu när det är som tyngst. Det finns projekt som är i gång som rör både supportrar och sponsorer.

– Det är fantastiskt att se den solidaritet som har präglat samtalen vi haft. Vi har bestämt oss för att ta oss igenom detta tillsammans vilket vi nu gör. I Mjällby AIF gör vi det omöjliga möjligt, det har vi visat många gånger. Nu har vi hamnat i en situation där vi alla behöver gå samman och besegra en ny motståndare, vilket vi också ska göra, säger Danielsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.