Sport

Mjällbyikonen blir ny akademichef

Fotboll Artikeln publicerades
Patrik Rosengren instruerar sina adepter.
Foto: Bo Åkesson
Patrik Rosengren instruerar sina adepter.

Patrik Rosengren blir ny akademichef i Mjällby AIF.

Han tillträder sin ny tjänst den 1 jaunari 2020.

Det skriver Mjällby AIF på sin hemsida, där nuvarande, men avgående, klubb- och akademichef Kim Svensson säger så här:

”Vi är väldigt glada att Patrik har tackat ja till detta uppdrag och hoppas att vi med detta kan skapa långsiktighet och kontinuitet i akademin efter några år med flera olika ansvariga. I och med att detta är klart i hyggligt god tid inför nästa säsong får ju Patrik möjlighet att påverka hur ledarkonstellationerna i akademin ska se ut 2020”.

Patrik Rosengren, allmänt känd som Bagar´n, är en av Mjällbys mest framstående försvarsspelare genom tiderna och han var med och förde upp laget i allsvenskan för tio år sedan. Dessförinnan var han med och vann SM-guld med Kalmar FF.

Patrik Rosengren har under ett antal år delat sin tid mellan huvudansvarig för klubbens P19 i juniorallsvenskan och en instruktörsroll på Furulundsskolans Elitfotbollsgymnasium.

Det nya uppdraget innebär att han släpper ansvaret för P19 men behåller rollen på Elitfotbollsgymnasiet.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.