Nylander mållös på nytt när Toronto föll

Toronto hade chans att ta sin tredje raka seger i NHL:s kanadensiska division – men föll mot Edmonton i natt.
Och för William Nylander fortsätter måltorkan.
Ishockey • Publicerad 21 januari 2021
Edmontons Leon Draisaitl (mitten) firar sitt matchavgörande mål mot Toronto med lagkamraterna Jesse Puljujärvi (till höger) och Tyson Barrie.Foto: Nathan Denette/AP/TT

I säsongens premiärmatch förra veckan gjorde Torontos forward William Nylander två mål – men sedan dess har de lyst med sin frånvaro för stjärnan, som nu gått mållös i fyra raka matcher. Mot Edmonton hade Nylander flera skott mot mål, men målvakten Mikko Koskinen stod i vägen varje gång.

Toronto kom till matchen med två raka segrar, Edmonton med lika många förluster. Ändå var det Edmonton som slog till med 1–0 i mitten av den första perioden. Kailer Yamamoto tilldömdes målet efter att pucken tagit på flera Torontospelare, bland annat William Nylander, på sin väg in i målet.

Toronto lyckades kvittera i den tredje perioden, när Auston Matthews fick in pucken från en snäv vinkel från sidan, men glädjen blev kortvarig. Bara två och en halv minut senare satte Leon Draisaitl 2–1 i powerplay, efter att ha fångat upp en retur som tog vägen via Jesse Puljujärvis ben.

Det var det första powerplaymålet på 15 försök för Edmonton den här säsongen.

Matchen punkterades sedan när Josh Archibald kunde sätta 3–1 i tom bur, med drygt en minut kvar.

– Jag tycker att vi var väldigt stabila i 60 minuter, alla fyra kedjor, backarna, och så klart vår målvakt var viktiga för oss i kväll, sade Leon Draisaitl efter matchen, rapporterar nhl.com.

Förlusten gör att Toronto ligger tvåa i den kanadensiska divisionen efter fem spelade matcher, vilket är en match mer än vad ettan Montreal har hunnit med. Edmonton ligger på femte plats, också med fem spelade matcher.

För att minska resandet möter de sju kanadensiska lagen i den nordamerikanska hockeyligan endast varandra i grundspelet.