Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt världsrekord vid USA:s VM-kval

Friidrott • Publicerad 26 juni 2022
Sydney McLaughlin putsade sitt världsrekord på 400 meter häck. Bild från i fjol då hon satte det förra rekordet under sommar-OS i Tokyo.
Sydney McLaughlin putsade sitt världsrekord på 400 meter häck. Bild från i fjol då hon satte det förra rekordet under sommar-OS i Tokyo.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Amerikanskan Sydney McLaughlin slog sitt eget världsrekord på 400 meter häck vid USA:s friidrottsmästerskap i Eugene, Oregon.

McLaughlin putsade rekordet från OS i Tokyo i fjol med fem hundradelar, det nya rekordet är 51,41 sekunder. Mästerskapen fungerar också som kval till VM, som hålls på samma arena i Eugene senare i sommar.

Annons

– Varje gång jag kommer hit känner jag bara att något fantastisk kommer att hända, sade McLaughlin efter loppet.

Landsmaninnan Dalilah Muhamma, som redan är VM-klar, stod över loppet på grund av en lättare skada. Vid förra VM, 2019 i Doha i Qatar, vann Muhamma före McLaughlin på andraplats.

Friidrotts-VM skulle var planerat att hållas i fjol men flyttades fram eftersom senaste sommar-OS sköts upp ett år på grund av pandemin.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons