Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Osaka vidare till andra omgången

Japanska tennisstjärnan Naomi Osaka besegrade Kinas Saisai Zheng med 6-1,6-4 och är klar för andra omgången i OS-turneringen.
Tennis • Publicerad 25 juli 2021
Naomi Osaka under söndagens match mot Kinas Saisai Zheng.
Naomi Osaka under söndagens match mot Kinas Saisai Zheng.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Världstvåan fick det prestigefyllda uppdraget att tända OS-elden under lördagens invigningsceremoni på Tokyos Olympiastadion.

"Utan tvekan det största och mest ärofyllda jag har varit med om. Jag saknar ord för att beskriva känslan jag har nu men jag är fylld med tacksamhet", skrev Osaka på Instagram.

Annons

Som fyrfaldig grand slam-vinnare och ett av hemmanationens guldhopp är Naomi Osaka, 23, en av de största OS-stjärnorna och det internationellt sett största inhemska affischnamnet. Men hon har tidigare vittnat om hur uppmärksamheten tär på henne.

I Franska mästerskapen i maj förklarade Osaka, efter att ha nobbat presskonferenserna, att henne frånvaro berodde på ångest kopplat till att tala inför medier och svara på frågor. Senare hoppade hon även turneringen och spelade inte heller Wimbledo . I OS ar hon dock lovat att ställa upp på presskonferenser.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons