Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pakistan välkomnas in i fotbollsvärmen igen

Fifa, världsfotbollens styrande organ, meddelar att man har hävt sin avstängning av Pakistans fotbollsförbund (PFF).
Fotboll • Publicerad 1 juli 2022
Fifa har lyft sanktionerna mot Pakistans fotbollsförbund. På bilden syns Gianni Infantino, Fifas ordförande. Arkivbild.
Fifa har lyft sanktionerna mot Pakistans fotbollsförbund. På bilden syns Gianni Infantino, Fifas ordförande. Arkivbild.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Pakistan stängdes av våren 2021 efter en tvist om en kommitté, som Fifa tillsatt för att säkerställa att Pakistan följer förbundets regelverk.

”Beslutet fattades efter det att Fifa fått bekräftat att normaliseringskommittén har återfått full kontroll över PFF:s lokaler och är i stånd att förvalta dess finanser”, säger Fifa i ett uttalande.

Annons

Fifa stängde av Pakistans fotbollsförbund efter det att dess ordförande Ashfaq Hussain Shah kastat ut kommittén ur PFF:s huvudkontor. Fifa vägrade 2018 att godkänna valet av Ashfaq Hussain Shah som ordförande.

Fifa varnar dock för att Pakistan kan stängas av igen, om försök att underminera normaliseringskommitténs mandat sker.

Den 30 juni 2022 var egentligen sista dagen för kommittén att slutföra de uppgifter de har i Pakistan, bland annat att anordna nya val inom förbundet. Fifa har nu förlängt tidsfristen till ”senast den 30 juni 2023”.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons