Sport

Pantern saknar miljoner – elitlicensen i fara

Malmö Artikeln publicerades
Foto: Ulf Palm/TT

Panterns spelare har inte fått sina löner utbetalda den senaste månaden och 7,5 miljoner kronor måste in för att rädda elitlicensen, enligt Sydsvenskan.

Den hockeyallsvenska Malmöklubben, som sedan länge haft ekonomiska svårigheter, är pressat inför säsongen 2019–2020. Samtliga spelare är fria att lämna.

– Eftersom vi inte kan betala eller garantera löner har vi meddelat spelarna att de får hitta andra alternativ. Vi vill inte som förening att de ska hamna i mer karriärstrubbel än vad de redan har gjort, säger Panterns ordförande Peter Nilsson till Sydsvenskan.

Den 31 maj, om bara drygt tre veckor, måste Pantern visa upp ett positivt eget kapital och en hållbar ekonomi för att få spela vidare i hockeyallsvenskan till hösten, enligt Sydsvenskan. Den gångna säsongen slutade Skånelaget på elfte plats.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.