Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pressat i Malmö: "Vinster är som penicillin"

För första gången sedan i maj 2018 har Malmö FF förlorat tre raka allsvenska matcher.
Man är därmed hela fem poäng efter de tre främsta lagen i tabellen och har en sliten trupp.
Fotboll • Publicerad 22 maj 2022
Malmös tränare Milos Milojevic har en del att fundera på.
Malmös tränare Milos Milojevic har en del att fundera på.Foto: Andreas Hillergren / TT

Regerande mästarna Malmö FF har förlorat tre allsvenska matcher i följd. Det har inträffat för första gången sedan i maj 2018. Efter 1–2-förlusten hemma mot Häcken buades laget ut av 21 000 på läktarna.

– De har rätt att bua. De står upp och sjunger i 90 minuter och vi kan inte betala tillbaka. Vi tycker synd om dem. Tre raka förluster är för dåligt och varje spelare måste se sig själv i spegeln och ta tag i det, säger Isaac Kiese Thelin.

"Motvind"

Annons

Kiese Thelin spelade från start precis som anfallskollegan Ola Toivonen. Den sistnämnde fick ett par chanser att näta, men fick se Peter Abrahamsson göra otroliga räddningar.

– Det är motvind just nu. Kanske är det bra att cupfinalen kommer nu och att vi får in en helt annan tävling, säger Toivonen.

I maj 2018 var scenariot nästan exakt likadant. Malmö FF hade förlorat tre raka allsvenska matcher. Det blev även final i cupfinalen och sedan fick Magnus Pehrsson sparken.

"Deras åsikter betyder något"

Under presskonferensen som följde Häcken-förlusten fick Milos Milojevic frågan om han kände av pressen.

– Om fansen inte vill ha mig här så förstår jag det. Deras åsikter betyder något, och de skapar atmosfären på läktaren. Samtidigt är det mitt ansvar om spelare inte presterar. Men jag är bara orolig för att förlora matcher, inte för om jag behåller mitt jobb eller inte. Det är frågor för klubbledningen, säger han och fortsätter:

– Det som är mest positivt är att atmosfären i gruppen är jättebra. Det som är mest frustrerande är att vi har bra arbetsatmosfär och allt känns bra, men att vi inte får resultat med oss. Vinst fungerar som penicillin. Du är sjuk och så vinner du, sedan blir allt bra.

Malmö FF har inte vunnit svenska cupen sedan 1988. I torsdagens final på Tele 2 arena ställs man mot Hammarby. Om matchen fungerar som penicillin eller till att Milojevic får sparken återstår att se.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons