Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pressträff med Damberg – nytt publikbesked?

Publicerad 29 september 2020
Det har varit glest på hockeyläktarna i höst. Arkivbild.
Det har varit glest på hockeyläktarna i höst. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Idrotten väntar på ett besked om lättnader i publikfrågan. Kommer ett besked i dag? Inrikesminister Mikael Damberg (S) och kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) håller pressträff klockan 11.00.

Ett förslag om ett tak på 500 personer, jämfört med nuvarande 50, har utretts av regeringen och det fanns förhoppningar om att en förändring skulle kunna träda i kraft från den 1 oktober. Så sent som i förra veckan meddelade dock Stefan Löfven (S) att regeringen avvaktar med att lätta på några restriktioner med hänvisning till smittoläget.

Annons

Svenska klubbar blöder ekonomiskt när läktarna står tomma och kritiken mot regeringen har varit hård.

"Till stora köpcentra kan mellan 10 000 och 30 000 personer per dag tillåtas resa, utan kontroll alls. Elitfotbollen ser inte ut att få ta emot ens ett par hundra besökare, vid ett fåtal gånger per klubb, i höst", skrev svensk fotboll i går i ett öppet brev som undertecknats av Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska fotbollförbundet, Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam och Lars-Christer Olsson, ordförande Svensk elitfotboll.

"Släpp in oss i dialogen, mildra näringsförbudet och låt oss visa att vi kan fortsätta ta ansvar. Särbehandla oss framför allt inte negativt under tystnad."

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons