Pogba sköt United i topp

Manchesterlagen avlöser varandra i toppen av Premier League.
Ett par timmar efter att City gått upp i topp passerade Manchester United – utan Victor Nilsson Lindelöf – efter bortaseger över Fulham med 2–1.
Fotboll • Publicerad 20 januari 2021
Paul Pogba, i mitten, firar efter sitt segermål borta mot Fulham.
Paul Pogba, i mitten, firar efter sitt segermål borta mot Fulham.Foto: Clive Rose/AP/TT

Paul Pogba blev matchhjälte när han smällde in 2–1 i den 65:e minuten mot bottenlaget Fulham.

Det innebar att United hade vänt 0–1 till seger och laget leder Premier League med två poängs marginal före ärkerivalen Manchester City och Leicester. Regerande mästarlaget Liverpool är fyra, sex poäng bakom. United har dock spelat en match mer än City och Liverpool.

Lindelöf vilades

Landslagets mittbacksstjärna Victor Nilsson Lindelöf, som dras med efterhängsna ryggproblem, vilades från matchen.

– Det är ingen fara. Det är fortfarande hans rygg som vi har några frågetecken kring och jag tyckte det var bättre att han stannade hemma och tränade lite, så är han redo inför helgen, sade managern Ole Gunnar Solskjær till Uniteds webbplats.

Kanske hade hans medverkan förhindrat Fulhams ledningsmål i början. I femte minuten rann Ademola Lookman igenom på André-Frank Zambo Anguissas djupledsboll och satte 1–0.

Snabb kvittering

Men bara dryga kvarten senare kvitterade United genom Edinson Cavani sedan hemmamålvakten Alphonse Areola styrt ut ett inlägg från Bruno Fernandes på fötterna på Cavani.

I andra halvleken kom sedan Pogbas kanonskott som gav seger och serieledning. Men Fulham var inte ofarligt och pressade hårt mot slutet, men nådde inte ända fram.

Manchester City dominerade stort hemma mot Aston Villa, men det skulle dröja till de sista elva minuterna innan målen kom i 2–0-segern.

Bernardo Silva sköt ledningsmålet i 79:e minuten och Ilkay Gündogan gjorde 2–0 från straffpunkten i 90:e.

Det var ett formstarkt Citys nionde raka seger i liga- och cupspel. Det räckte till serieledning i två timmar – innan United tog över.