Sport

Spelade med KHK i SHL – nu tillbaka i Sverige

Ishockey Artikeln publicerades
John Henrion är tillbaka i Sverige och ska spela för KHK:s motståndare AIK i allsvenskan.
Foto: Bo Åkesson
John Henrion är tillbaka i Sverige och ska spela för KHK:s motståndare AIK i allsvenskan.

Säsongerna 2015/2016 och 2016/2017 spelade han med Karlskrona HK i SHL.

Efter två säsonger utomlands återvänder han till Sverige och är klar för KHK:s motståndare AIK.

Vi pratar om den amerikanske forwarden John Henrion, som nu med bara en dryg vecka kvar till den hockeyallsvenska premiären är klar för stockholmarna.

– Jag vill gärna vara en ledande spelare och bidra till lagets framgångar i år, säger han till klubbens hemsida, något som hockeynews skriver.

Henrion öste in mål och vann allsvenskans skytteliga med 33 mål för Asplöven innan sin tid i Karlskrona, där det blev 25 poäng på 75 matcher, fördelat på tio mål och 15 assist.

Henrion fick lite bättre fart på målskyttet igen i tyska Düsseldorfer där han spelat de två senaste säsongerna, 54 poäng (37+17) på 102 matcher.

Nu är det tänkt att han ska han leverera i AIK, kontraktet gäller för den här säsongen.

– Det är en målskytt vi får in som har ett bra skott och är användbar i powerplay men även i spel fem mot fem, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att få chansen i AIK. Det är kul att åter få spela i Sverige och framförallt i en sådan klubb som AIK, säger Henrion till AIK:s hemsida.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.