Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spelade med KHK i SHL – nu tillbaka i Sverige

Säsongerna 2015/2016 och 2016/2017 spelade han med Karlskrona HK i SHL.
Efter två säsonger utomlands återvänder han till Sverige och är klar för KHK:s motståndare AIK.
Ishockey • Publicerad 10 september 2019
John Henrion är tillbaka i Sverige och ska spela för KHK:s motståndare AIK i allsvenskan.
John Henrion är tillbaka i Sverige och ska spela för KHK:s motståndare AIK i allsvenskan.Foto: Bo Åkesson

Vi pratar om den amerikanske forwarden John Henrion, som nu med bara en dryg vecka kvar till den hockeyallsvenska premiären är klar för stockholmarna.

– Jag vill gärna vara en ledande spelare och bidra till lagets framgångar i år, säger han till klubbens hemsida, något som hockeynews skriver.

Annons

Henrion öste in mål och vann allsvenskans skytteliga med 33 mål för Asplöven innan sin tid i Karlskrona, där det blev 25 poäng på 75 matcher, fördelat på tio mål och 15 assist.

Henrion fick lite bättre fart på målskyttet igen i tyska Düsseldorfer där han spelat de två senaste säsongerna, 54 poäng (37+17) på 102 matcher.

Nu är det tänkt att han ska han leverera i AIK, kontraktet gäller för den här säsongen.

– Det är en målskytt vi får in som har ett bra skott och är användbar i powerplay men även i spel fem mot fem, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att få chansen i AIK. Det är kul att åter få spela i Sverige och framförallt i en sådan klubb som AIK, säger Henrion till AIK:s hemsida.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons